Oslo.

Ja anledningen till att jag inte bloggar längre är väl för att min vardag ser exakt lika dan ut varje dag samt att den kameran jag har inte är den kameran jag egentligen vill ha. Efter julen har jag förmodligen sparat ihop dom pengarna till min fantastiska Sony a6000 så efter det kommer jag nog att engagera mig mer än aldrig. Om jag nu tar tag i kameraproblemet, jag om någon suger ju på att ta tag i saker. 
 
Mitt Oslo. 
Tänkte att jag kanske borde skriva av mig lite om mitt liv i Oslo som nu har pågått ett tag.
Jag flyttade till Oslo 2013 med Fanny, vi flyttade hit utan jobb, boende och vänner. Vi hade ju dock en underbar vän vid namn Lina Oden som hjälpte oss genom att vi fick bo i deras världens minsta kollektiv i några veckor, vi bodde verkligen på varandra. 
Jag och Fanny hittade två intressanta snubbar på en Facebook sida som heter svenskar i Oslo som vi då kunde tänka oss att bo med. Vi hängde med dom några gånger och letade lägenhet tills vi tillslut hittade en precis vid slottsparken, alltså hur centralt som helst, jag stortrivdes med Fanny och en av killarna, den tredje trivdes inte och flyttade hem nästan lika fort som han kom. Det gjorde egebtligen ingenting för mig pga han var jävligt oskön, det enda problemet var att det blev sjukt dyrt att bara bo tre stycken där så vi skrev överallt för att få någon mer att flytta in, men det blev lite svårt pga det var ett rum som någon var tvungen att dela med killen vi bodde med. Tillslut när ingen kunde flytta in så flyttade min älskade Ricky hem och då gav jag upp hoppet och flyttade hem till Örebro. Fanny blev kvar och flyttade ihop med hennes kille. 
 
Jag flyttade hem till Örebro i ca ett år, bodde hemma hos mamma och jobbade på mitt favvoställe Paolos, vilket är en jätte mysig italensk restaurang mitt i Örebro. Det gick inte en dag utan att jag tänkte på Oslo så tillslut så bestämde jag mig för att flytta tillbaka: jag visste att en kompis behövde en inneboende i hans 25kvm lilla lägenhet pga att hans hade flyttat tillbaka och han stod på ett 1års kontrakt på lägenheten så jag och Olivia åkte dit och sökte lite jobb en vecka i december. Vi båda fick jobb nästan med en gång på en vikariebyrå där man ska vikariera på dagis som behöver en, till en början fick vi åka runt i hela Oslo till olika dagis nästan varje dag men tillslut fick jag ett långtidsvikariat på 6 månader. Jag var på samma dagis till i juni sen tog jag två månader semester som jag tillbringade i Örebro. Hittills hade vi bott tre stycken på 25 kvm i nästan fyra månader och sen flyttade jag och Olivia till en källarlägenhet i Oslos finaste område, Jomfrubråten. Olivia berättade att hon skulle flytta tillbaka till Örebro efter sommaren och med det menas alltså att jag var tvungen att flytta jag med.
Jag festade nästan varje dag och hade roligare än jag nånsin haft, bortsätt från att jag och Isak skildes åt i somras. Självklart är det ju inte något kul men vi båda kände att var och en förmodligen var tvungna att gå vidare med sitt vilket känns som ett bra val idag. Semestern tog slut men inte festandet, jag kände att jag var fri, lycklig och ville verkligen leva varje dag så gott jag kunde. Eftersom Olivia skulle flytta så tog jag allt i egna händer. Jag gick ut själv med halvt okända människor, träffade jätte mycket folk som jag klickade sjukt bra med och hade så sjukt kul. Men tillslut kommer ju verkligheten ikapp, man orkar inte med att vara bakfull på jobbet varje dag, och om jag inte var bakfull så var jag bara sjukt trött pga att det hände så sjukt mycket runt omkring mig hela tiden. När jag fick samtalet om att farfar hade dött så började jag tänka mer och kanske prioritera viktigare saker framför alkoholen och det sociala. Började spara ihop pengar, söka nytt boende och nytt jobb. Jag fick nästan direkt ett boende jag trodde jag skulle trivas i så jag tog chansen när dom frågade mig om jag ville flytta in även fast att det kanske var för dyrt för min budget. Kände att jag hellre sparar lite mindre pengar och bor med några jag trivs med. Mina sparade pengar fick gå till en deposition och den första hyra och jag var tillbaka på 0. Idag bor jag på Sofienbergparken och har gjort i snart
2 månader med förmodligen världens härligaste gäng som jag tycker så sjukt mycket om på så kort tid, det känns nästan som min lilla Oslo-familj. Jag är så himla glad över att stannade i Oslo, jag har utvecklats som människa så enormt mycket. 
 
Här är några bilder från senaste året.
 
Min utsikt från balkongen på 25kvm lägenheten. 
 
Mysfika i kylan på Olivia.
 
Vår första utgång i Oslo med då en bekant Alice som idag är en av mina bästa vänner.
 
Gratis musikfestival i cubaparken.


Firade mitt första 17maj firande nånsin!
 
Söndagsmys i Sofienbergparken
 
Firade midsommar i Örebro med mina världens bästa vänner.
 
Söränga-häng med en sjukt bra tjej.
 
Lastbilstur med helt okända människor till Alice födelsedagsfest i Fagersta. 


Påväg till Lindesbergs parkfest med en king & en Queen.
 
Alice agerat chafför för mig som ska ut på byen!
 
Träffat den här sjukt intressanta tjejen
 
Samt dom här två sjukt roliga människorna.
 
Lärt känna den här underbara tjejen och fått lärt mig vilka som egentligen är mina äkta vänner och inte.
 
Två sjukt fulla och roliga personer på ett av mina besök på bislett. 
 
Min oslofamilj som gör inbrott och narr av mig, min nalle och mina teckningar jag gör på dagis. 


Avslutar inlägget med en helt underbar kille som spelar basket på grünerløkka. Och som nu mer är en stor del av mitt liv. Är väldigt glad i han.

Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype